A sejtmembrán elektromos tér hatására bekövetkező fokozott áteresztőképességét kihasználó eljárást nevezzük elektroporációnak.


A technológiát sokszor tű nélküli mezoterápiaként is emlegetik. A mezoterápiára való utalás oka az, hogy a készülék által kibocsátott speciális elektromos hullámok - az igen vékony és finom mezoterápiás tű által a bőr szarurétegén (barrier) nyitott szúrcsatornákhoz hasonló - szabad szemmel nem látható, de valós nyílásokat hoznak létre a bőrfelszíntől a mélyebb rétegek felé. Ezeken keresztül a bőrre felvitt bármely hatóanyag (molekulasúlytól függetlenül) egyedülállóan hatékony módon, és sokkal intenzívebben szívódik fel a bőrbe összehasonlítva más felszívódás növelő módszerekkel. Ráadásul nincsenek mellékhatások, nincs vérzés, nincs fájdalom, nincs gyógyulási idő.


Az eljárás teljesen reverzibilisen kezeli a sejtmembránt, károsodást nem idéz elő, a kezelés után a megnyílt csatornák záródnak.


Az elektroporáció hatásai:

• 1200%-kal jobb hatóanyag felszívódás a hámban.

• 4000%-kal több hatóanyag a bőralatti kötőszövetben.

• tartós, látványos, hosszú távú eredmények a technológiának köszönhetően.

Az elektroporáció alkalmazásával kész koktélkeverékek és egyénileg összeállított mezoterápiás koktélok is bevihetőek a bőr mély rétegeibe. Az eljárás jól alkalmazható az arc, nyak, dekoltázs, kézfej, stb. bőrének fénykárosodása és egyéb problémáinak (hiperpigmentáció, szeborrea, stb...) látványos kezelésére.